Copyright 2018 - Custom text here

2007-ben az Alcsúti Arborétumban indultak először Szentjánosbogár-séták, melyek kezdetben családias hangulatú, baráti andalgások voltak. Az első évben 35 látogatót vonzó program az évek során 1500, 2800, 3400, majd 4800 fős, nyolc-tíz napos esti programsorozattá nőtte ki magát, majd 2015-ben, az UNESCO Nemzetközi Fény Évében, amikor hazánkban az év rovara a Nagy szentjánosbogár lett, Magyarország több Nemzeti Parkjában voltak vezetett esti túrák, s több, mint 12.000 érdeklődőt mozdított ki a szabadba a Mécsbogár Fesztivál.

Mivel az ország több pontján indulnak Szentjánosbogár-séták, bízunk benne, hogy azokon a helyszíneken, ahol az online regisztrációt bevezettük, a korlátozott csoportlétszám újra meghitt élménnyé varázsolja az esti sétákat, és sokakat elcsábít a TV képernyők elől a Szentiván-éj környéki "tündértánc" !

 

Tekintsék meg az egyik előző rajzásról készült rövidfilmet a SzentjánosBLOGár oldalán!

 

2017. június második felében az alábbi helyszíneken továbbra is várjuk szakvezetéssel egybekötött Szentjánosbogár-sétáinkra:

Alcsúti Arborétum - ezen egyetlen helyszínen nincs online regisztráció, nem kell bejelentkezni, jegyvásárlás a helyszínen

 

A további helyszíneken kényelmesen, barátságosan, sorbanállás nélkül, kis létszámú csoportokban tarthatnak velünk nyáresti sétáinkon:

 

Eplény - befejeződtek a séták

Felsőtárkánybefejeződtek a séták

 

Soroksári Botanikus Kert - Június 27-én, 28-án indulnak az idei utolsó séták!!! Online jegyvásárlás itt érhető el >>>>>

 

Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertbefejeződtek a séták

 

f t g