Copyright 2020 - Custom text here

 

Idén 2019-ben még két helyszínen látványos a szentjánosbogarak rajzása és korlátozott létszámú csoportokkal sétákat szervezünk.

Eplényben a Libegőnél június 26-án, 27-én és 28-án este 20:30-kor indul egy-egy esti Szentjánosbogár-séta

a Zirci Arborétumban az idei év utolsó Szentjánosbogár-sétáit június 26-án, 28-án és 30-án szervezzük.

 

Mindkét helyszínen este 20:30-kor indulnak a szakvezetéssel egybekötött séták, melyekre előzetes regisztrációval tudnak jegyet váltani.

 

Szeretettel várjuk Önöket!

 

 

2007-ben az Alcsúti Arborétumban indultak először Szentjánosbogár-séták, melyek kezdetben családias hangulatú, baráti andalgások voltak. Az első évben 35 látogatót vonzó program az évek során 1500, 2800, 3400, majd 4800 fős, nyolc-tíz napos esti programsorozattá nőtte ki magát, majd 2015-ben, az UNESCO Nemzetközi Fény Évében, amikor hazánkban az év rovara a Nagy szentjánosbogár lett, Magyarország több Nemzeti Parkjában voltak vezetett esti túrák, s több, mint 12.000 érdeklődőt mozdított ki a szabadba a Mécsbogár Fesztivál.

Mivel az ország több pontján indulnak Szentjánosbogár-séták, bízunk benne, hogy azokon a helyszíneken, ahol az online regisztrációt bevezettük, a korlátozott csoportlétszám újra meghitt élménnyé varázsolja az esti sétákat, és sokakat elcsábít a TV képernyők elől a Szentiván-éj környéki "tündértánc" !

 

Tekintsék meg az egyik előző rajzásról készült rövidfilmet a SzentjánosBLOGár oldalán!

 

Idén az alábbi helyszíneken tarthattak velünk nyáresti Szentjánosbogár-sétáinkon:

 

Agostyán

Apátistvánfalva

Bakonybél

 Cserépfalu - Hór-völgy

Dunasziget

Eplény

  Felsőtárkány

Göd

Nagyegyháza - Óbarok

Soroksári Botanikus Kert

Tata Tóvároskert

Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert

a Zirci Arborétumban

 

 

f t g